Брандиране на витрини и стени за Клуб Менталист

PhivexЗаданието на клуб Менталист, намиращ се в ЦУМ е за цялостно брандиране на клуба, което включва няколко по-големи елемента за брандиране – стена, която се брандира с PVC тапет, стъклени витрини, допълнителна конструкция и шест прозореца.

Първата стъпка по изпълнението на заданието за брандиране е оразмеряване на витрините и прозорците от наша страна, след което по тези размери се изготвя визията. В случая тя ни е подадена от клиентите. Ние осъществяваме печата и монтажа, съобразно изскванията по поръчката. Изпълнението на цялостната поръчка на клуб Менталист включва използването на различни материали и техники за изработка – широкоформатен печат върху PVC фолио на висока резолюция, рязане по контур на пясъкоструйно фолио, печат на тапет. Като една от стъклените витрини е брандирана с надпис и лого Менталист, изрязани от пясъкоструйно фолио по зададените размери. Другите стъклени витрини са изцяло брандирани от напечатано PVC фолио с визията на клиента.

За брандирането на прозорците използваме също два материала:

  • за централните прозорци – пясъкоструйно фолио с прорязано лого, което закрива целия прозорец и допринася за ефект на матиране на стъклото;
  • при страничните прозорци използваме печат на PVC фолио със сив гръб, за да постигнем максимален ефект на затъмняване на помещението отвътре.

Брандирането на прозорците се осъществява от външната страна. За целта в случая при монтажа използваме скеле, за да може да се работи на нужната височина.

Една от вътрешните стени е брандирана с визия напечатана на тапет. Спецификата на използвания тапет е, че е по-плътен от фолиото и е с лепилен слой, който позволява облепването на стени с латексово покритие. Ширината на ролките е 1 м.